Jeg var lige så småt ved at vende min psyke til at der snart kommer en dag hvor vi ikke hører om andet end det kongelige bryllup hele dagen. Men i dag gav DR-nyhederne mig et chok, da de lagde op til en hel bryllups-uge. Og ikke alene skal en hel uge tilsyneladende stå i brylluppets tegn, det blev også præsenteret som en begivenhed i sig selv at der var sat navn på hvem der skal dække begivenheden - Ja og det bliver værre endnu,... for de 3 værtinder der skal dække begivenheden blev præsenteret i værste og mest frastødende livstils-reklamestil... Altså, hvis man nu endelig er royalt interesseret er det så virkelig værtinderne man glæder sig til at se som stjerner i "showet"?

At jeg ikke er royalt interesseret er en ting. Men når jeg bare ser på hvordan DR vælger at lægge op til begivenheden, så føler jeg at jeg er placeret i en hel forkert verden eller i hvertfald i en hel forkert tid. Havde det da så i det mindste været TV3 eller TVDanmark...

Comments

Write a comment... 

 

Det bliver sgu'da meget sjovt at se... Helt ærligt, Rockland! Hvis du brækker dig over dansk tv så sluk dog!
Og kongehuset, ja: Det er et levn fra en fjern romantisk fortid som ligger langt fra nutidens demokrati og burde som i øvrigt afskaffes... altså Kongehuset... ikke demokratiet!

 

Monospace du har ret i det faktum at Kongehuset stadigvæk eksistere er et hån mod vor Kulturelle og Historiske udvikling og burde være afviklet for længe siden.

På den anden side fungerer Kongehuset stadigvæk som et holdepunkt for mange mennesker.

Men moralsk set kan det lægge på et meget lille sted, da ingen vel lægger særligt meget i denne idee. Den Ideologiske betydning af kongehuset er via Historien lagt på hylden.

Problemet, der hvor hunden ligger begravet, er at befolkningen har meget at være fælles om - udover Dansk licens-TV og Kongehuset :)

 

Hvis man skal diskutere det her pro/kontra Kongehuset er det vel vigtigt gøre sig mange betraktninger... jeg mener, Magrethe og dem er jo virkelig god reklame for lande mod nord når de tager på statsbesøg og ligende. Så de pengne man betaler via skat kommer forhåbentlig igen med turisme. Men det er sgu'da onfair at de ikke kan komme i fængsel...?

 

Jeg ved godt at vi kan udnytte feks. visse landes respekt for vor Kongehus og den Royale idee - især i USA :)

Men udviklingen - heldigvis - viser at befolkningen efterhånden afviser disse IDOLER som latterlige institutioner: Konger, Enevælder, Religioner og gamle ideologiske samfundsideer.

Jeg er godt nok højre-orienteret i min politiske opfattelse og syn på verden, MEN jeg er dansker og hader at mine medmennesker holdes nede at andre menneskers ideologiske opfattelse af verden.

Som de siger på discovery - its the People's century - første gang i vor historie kan mennesker vælte regeringer og systemer, når og hvis vi finder ud af at deres handlinger ikke holder vand - uden brug KRIG og REVOLUTIONER. Det er udvikling!

En af mine arbejdskollega'er er meget religiøs og påstår at vi ikke stammer fra aberne. Jeg siger blot - OK, MEN JEG stammer altså fra aberne. Altså håb og mulighed for udvikling af samfund og adfærd.

At 90% af den danske befolkning stadigvæk elsker vor Kongehus kan jeg sagtens leve med :)

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.