Det er lidt småt med indlæg i min weblog for tiden. Det er ikke fordi jeg ikke har lyst eller emner jeg gerne vil skrive om. Jeg tror faktisk jeg render rundt med 17 potentielle indlæg i mit hovede for tiden (og nogle af dem meget omfattende), men der mangler lige tiden til at få dem skrevet. Men Mew's koncert igår i en propfyldt KB Hallen må jeg lige give et par hurtige kommentarer med på vejen...

Det var min fjerde Mew-koncert, og bandet er således et af de navne jeg har set oftest live. Måske kun lige slået af Blue Foundation som sjovt nok netop var bandet der blev annonceret som et ekstra opvarmningsband et stykke tid efter at vi havde købt vores billetter.

Jeg vil sige at Blue Foundation skuffede mig, og det kan der måske nok være mange årsager til. Én kunne være situationen som opvarmningsband, og en anden kunne være at de ikke havde fyren med den elektriske cello (eller hvad det er?) med i går. Men frem for alt lød det for mig som om at deres musik led meget kraftigt under KB Hallens berygtede akustiske forhold. Jeg synes i hvert fald de har leveret klart bedre oplevelser de andre gange jeg har set dem.

Mew's nye album har slået benene væk under mig, på en måde det er lang tid siden jeg sidst har oplevet med en plade. "And the glass handed kites" er et mesterværk i mine ører, og jeg kan ikke rigtig lige nu se hvem der skal konkurrere med dem når jeg skal tænke på hvad der har været årets album for mig i år. Så det var selvfølgelig med store forhåbninger jeg så frem til at de gik på. De seneste år har Mew med deres "Frengers"-sæt turneret med et meget stramt gennem-korigraferet show hvor bandet det meste af tiden nærmest kun stod som silouetter foran en meget dominerende baggrund af underlige videoer og animationer. Det var et meget fængende show første gang jeg så det, og selvom de efterfølgende koncerter også har været rigtig gode har jeg alligevel efterhånden savnet lidt at de ville træde ud af mørket og skabe lidt mere direkte kontakt med deres publikum... Og gæt engang, i en hæsblæsende orkan af en koncert var det lige præcis hvad de gjorde igår. Videoerne kører stadig på baggrunden til mange af numrene, men det var som hele bandet var trådt et par skridt frem på scenen, og lyset var skruet op så bandet aldrig bare blev reduceret til silhoutter på en baggrund. Det var en koncert med masser af power fra allerførste tone og hele vejen igennem igår, og det lignede absolut ikke et band der var uvante eller usikre ved rampelyset. Jeg har aldrig set dem bedre, og nu må de da snart blive de verdensstjerner de kæmper så hårdt for at blive (og afgjort fortjener).

Comments

Write a comment... 

 

"Mew's nye album har slået benene væk under mig, på en måde det er lang tid siden jeg sidst har oplevet med en plade. "And the glass handed kites" er et mesterværk i mine ører, og jeg kan ikke rigtig lige nu se hvem der skal konkurrere med dem når jeg skal tænke på hvad der har været årets album for mig i år"

Hmmm har du hørt det seneste fra Sigur Rós og Moi Caprice , hvoraf sidstnævnte er et ganske undervuderet band i min bog - det er også gode kandidater til årets album :-D.

 

Nej, jeg har hverken hørt Sigur Rós eller Moi Caprice's seneste. Men de står da nok begge på listen af planlagte anskaffelser (I særdeleshed Sigur Rós som før har leveret mesterværker).

 

Jeg kan da anbefale det nye album med Kashmir, som i den grad kandidere til det bedste danske album i år. Og så gør det jo ikke så meget, at man har to af rockens største ikoner med på pladen :-)

 

fik købt "Mew and the Glass Handed Kites" for to dage siden :

jeg er mildest talt imponeret. Pladen er på min personlig top 10 liste over de bedste albums lavet - jeg har dog ikke fundet ud af hvilket album der er blevet skubbet væk ;-).
pt. er mit favorit nummer : "The Zookeeper's Boy". Det er et guldnummer, med et rigtigt lækkert omkvæd.

"Are you my lady? Are you my lady? Are you..."

hilsen

Mads - hvis ben også er slået væk ..... ;)

 

købte 'And the glass handed kites' d. 19/9-05.. og det er simpelthen fantastisk! jeg kan også rigtig godt li' de nye singler, men 'Chinaberry tree','Saviours of jazz ballet'og 'the seeting rain weeps for you' er altså også rigtig god..;)har været til deres koncert i kb-hallen d.15/10 og det varførste gang jeg så dem live...de var virkelige gode...jah..skla også til deres koncert d.1/2-06 i kb-hallen...og jeg glæder mig så meget!!

 

MEW ER GUDER

 

mew and the glass handed kites er noget af det bedste jeg nogen sinde har hørt man bliver aldrig træt af at høre på dem og så er jonas jo pisse lækker ;P hvem der bare kunne score ham

 

Eftersom du har set dem flere gange nu, må du vide hvilket nummer det er de plejer at slutte af med :-) ?

 

Mille, jada. Det er Comforting Sounds de plejer at slutte af med. Det findes både på Frengers albummet og i en ældre version på Half the World is Wathing Me.

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.