Lang tid siden der har været IT-nørdede indlæg her på Rockland. Så det er vel på tide med et lille et...

Jeg har brugt bloglines.com som "news aggregator" og udgangspunkt for 90% af min websurfing vist stort set siden sitet blev lanceret i 2003. Men nu lukker det, og jeg har ikke fulgt med i hvad der er af alternativer? Jo jeg kender Google Reader og det er en mulighed. Men er ikke stor fan af den, og desuden har Google rigeligt "på mig" i forvejen. Man kan jo også være hip/moderne(?) og binde det hele op på Twitter kontakter og "social computing" i stedet (Well, jeg har faktisk flirtet med, og været rigtig glad for, FriendFeed. Men efter Facebook købte tjenesten er min og andres interesse og aktivitet på sitet kølnet lidt af), eller måske lege med sites som Netvibes eller prøve en Feedly extension til Firefox? Men tror ikke rigtig nogle af disse kan tilfredsstille mine behov fuldstændigt. Tror en mere traditionel RSS News Reader service a'la bloglines er at foretrække. Skulle der tilfældigvis sidde en læser med et forslag til en god webbaseret service, så sig endelig frem!

Selve flytningen af alle de RSS feeds jeg abonnerer på i Bloglines er sikkert ikke noget problem. Bloglines kan eksportere de feeds man abonnerer på til standard opml format som sikkert kan importeres fra de fleste andre RSS Readere. Det er meget værre med de mange indlæg jeg markeret som "gemmere" i Bloglines. Jeg tror ikke umiddelbart der er nogen let måde at flytte dem til andre services? Jeg kan løbe dem alle igennem og printe dem ud hvis jeg fortsat synes de er værd at gemme, men bare tanken gør mig træt. Over de sidste 6-7 år har jeg samlet rigtig mange indlæg jeg synes var interessante nok til at gemme og let kunne vende tilbage til igen. Det vil være et stort arbejde at gennemgå og skrive ud, og suk,... bloglines lukker allerede her fra d. 1. oktober!... Et muligt alternativ er bare at glemme dem og satse på at jeg alligevel altid kan "google" mig frem igen til det jeg søger. Men det er en løsning jeg ikke umiddelbart er helt 100% tryg ved. Suk, det bliver nogle lange lange weekender og aftener frem til den første...

Update: (Tilløb til...) En liste med steder jeg, udover allerede nævnte, måske også burde tjekke ud: Activoro...

Update 15/11: Opdagede lige at Bloglines alligevel ikke lukker eller er lukket. Tjenesten vil i stedet blive overtaget af MerchantCircle fra 1. december. I mellemtiden er jeg så migreret til Google Reader, og ved nu ikke om jeg vil flytte tilbage igen eller ej...

Comments

Write a comment... 

 

Tak for info, vidste ikke bloglines lukker.

Ikke at jeg kender meget til det - jeg har aldrig brugt det, jeg bruger bare den indbyggede reader i Blogger.

Men jeg har bemærket på mine Google Analytics henvisninger, at jeg ligesom jeg indimellem har fået henvisninger fra bloglines.com, også får fra noget der hedder netvibes.com .

Det kender jeg altså heller ikke noget til, men det var da noget du kunne checke ud(?).

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.