Update august 2010: Jeg skal gøre opmærksom på at denne "sag" er fra starten af 2009. Jeg har ikke fulgt med i udviklingen af ipsneak og tilhørende licens og betingelser siden, men med Peters egne ord, så er der siden sket ændringer som "opfylder Stig's krav".

Man har i nogle IT-medier kunne læse historien om hvordan et stykke dansk "hobby software" (IP Sneak) har skaffet en mand sin stjålne PC tilbage, og fået tyven bag tremmer. Læs f.eks. historien på ComON. Produktet er i al sin enkelhed et stykke software der til en dansk server rapporterer IP-adressen computeren tildeles når den går på nettet. Og med IP-adressen er det muligt at finde frem til hvor computeren står. Idéen er god, men de "terms of use" man finder på sitet vinder ikke min tillid til foretagendet.

F.eks. forventer de at man har læst deres Terms of use bare man bevæger sig rundt på sitet:

By accessing or using our web site at www.ipsneak.net or the mobile version thereof (together the "Site"), you (the "User") signify that you have read, understand and agree to be bound by these Terms of Use ("Terms of Use" or "Agreement"), whether or not you are a registered user of IP Sneak.

Og de forbeholder sig ret til at ændre betingelserne uden at informere brugerne:

We reserve the right, at our sole discretion, to change, modify, add, or delete portions of these Terms of Use at any time without further notice.

Og din fortsatte brug af sitet betinger du selv holder dig opdateret:

If we do this, we will post the changes to these Terms of Use on this page and will indicate at the top of this page the date these terms were last revised. Your continued use of the Service or the Site after any such changes constitutes your acceptance of the new Terms of Use.

Ovenstående var alt sammen fra første afsnit af deres omfattende Terms of use. Jeg har ikke læst resten. Respekt for idéen har jeg stadig, men tiltro til dette foretagende har jeg bestemt ikke mere.

Det giver lidt minder om nogle Terms of use fundet Sony Danmarks site for nogle år siden. Men forskellen i tilfældet med IP Sneak er at du skal have tiltro til at kunne installere et stykke software fra dem på din PC. Kald mig paranoid, men IP Sneak software får aldrig lov at røre nogle af mine PC'ere. Software er et tillidsspørgsmål. Man ved ikke hvad der kan være af trojanere/spyware i software eller af andre skjulte dagsordener bag.

Update 9/1 2009 21:00: Jeg har fået en henvendelse fra Peter Munkholm fra IP Sneak om at betingelserne er blevet ændret. Efter at have kigget på den nye version her til aften, kan jeg konstatere at registrerede brugere nu bliver orienteret når der ændres i betingelserne. Fint, sådan skal det selvfølgelig også være. Men der er ikke i de nye Terms of Use (dateret 7. jan.) ændret et eneste komma i den første ovenfor citerede del om at man skal læse betingelserne for bare at bevæge sig rundt på sitet. En grotesk betingelse i mine øjne, som gør det helt umuligt for mig personligt at have sympati og tiltro til IP Sneak... Jeg vil måske i morgen vende tilbage med et mere uddybende svar på den mail jeg har modtaget fra Peter Munkholm, men er for træt i hovedet til at beskæftige mig mere med den sag her til aften.

Update 10/1 2009: Jeg har i første afsnit af indlægget rettet formuleringen "giver mig mistro til foretagendet" til "vinder ikke min tillid til foretagendet" for at præcisere min pointe og undgå misforståelser. Se i øvrigt efterfølgende indlæg for de 2 mails jeg har fået fra Peter Munkholm og mit svar derpå.

Comments

Write a comment... 

 

Hele artiklen er ikke længere sand. Jeg har bedt Stig fjerne denne artikel, eller ændre, det til den modsvare den nuværende situation.
Hvis Stig havde giddet læse resten af betingelserne, så ville han have vist at betingelserne hovedsageligt drejer sig om at brugerne skal opføre sig ordentligt på sitet i vores forum og at det skal respektere ophavsretten. Endviddere lover IPSneak.net I/S at respektere brugerne og deres privat liv, samt at optræde eksemplarisk og som et forbillede.
Den "automatiske" accept af betingelserne sker udelukkende for at sikre de interlektuelle rettigheder efter en europæisk lovgivning, også i lande der ikke måtte have en lov, der er nær så præcis som den vi har i Danmark.
Der er en klokkeklar og meget logisk forklaring bag det hele og hvis Stig eller gad læse, de ting han kommentere i fuld offentlighed, så havde han sikkert, med hans intelligens, gennemskuet formålet med hele sammensætningen.
Som artiklen fremstår i skrivende stund, er den ulovlig og enjurierende!

 

Tak for din kommentar. Jeg er glad for at høre at du har ændret betingelserne. Jeg ved dog ikke rigtig hvad jeg skal sige til hele din kommentar og mail du har sendt mig, men får nok først kigget nærmere på det i aften eller i morgen. Der vil jeg også opdatere indlægget med en bemærkning om at betingelserne nu er ændret.

 

Jeg prøvede at være flink, men du har vist ikke helt forstået budskabet. Det er muligt at du slet ikke forstår, at du ikke bare har overtrådt nogle betingelser, men gældende dansk lovgivning. Det er heller ikke nok at du blot kommentere din post med en update. Den skal fjernes og dine kommentare på facebook, newz.dk og comon.dk skal ligeledes slettes. Ellers kommer du til at tale med min advokat i næste uge. Jeg er selvfølgelig ked af at det måtte komme her til, men hvor træt du er i hovedet, er ikke en undskyldning for at begå ulovligheder og overtræde ophavsretsloven! Hvor træt du er i hovedet er heller ingen undskyldning for at levere injurierende udtalelser om mit firma, som ifølge dig skulle være utroværdigt, uden at du i øvrigt overhovedet har handlet med det eller på nogen anden måde kan føre bevis for at din påstand er korrekt. Det er injurier og det er strafbart.

Du har frist til søndag d. 9. januar 2009 kl. 24.00. Lever du ikke op til kravene i denne e-mail inden da, vil du blive kontaktet af min advokat, der vil forsøge at forklare dig i juridiske termer, præcist hvilke love og paragraffer din kriminalitet består i. Bringes forholdene ikke i orden herefter, vil du blive stævnet.

Mvh.
Peter Munkholm
IP Sneak

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.