Det er gadget tid. Om ikke bevidst, så har jeg i hvert bestilt eller modtaget en del forskelligt på det seneste, og seneste skud er mit Panono kamera. Det er godt nok lang tid siden jeg investerede i den via en crowdfunding kampagne, og leverancen har trukket ud - Faktisk var den cirka 2 år forsinket i forhold til de helt oprindelige planer, men vist mere af finansielle end tekniske grunde. Men nu er legetøjet altså endelig landet, og et eksempel på hvad den kan ses herunder, og flere andre fra min første tur med "dyret" kan findes i mit galleri på Panono's site.

 Botanisk Have

36 kameraer sidder der i bolden, og de tager alle et billede på én gang som sammensættes til en "equirectangular sphere" af samme type som kan tages med f.eks. Google's Android kamera og diverse andre smartphone kameraer. Før så jeg nok lidt åndssvag ud når jeg snurrede 6-7 gange rundt om mig selv med min smartphone for at tage alle de billeder der skulle til for at lave en "photosphere". Jeg bilder mig ind at jeg ser lidt mindre dum ud nu med min Panono, men som det ses på flere af billederne vækker jeg dog stadig lidt opmærksomhed og undrende blikke når jeg stikker den i vejret. Men i hvert fald er det en hel del lettere for fotografen med en Panono, der nu kun behøver at trykke på udløseren én gang.

Alle billeder på første tur er taget med bolden monteret på en medfølgende stav. Men kameraet kan også udløses ved at blive kastet op i luften. Den skulle så tage billedet på højeste punkt, lige inden den begynder at falde ned igen. Men det må jeg lege med en anden dag...

Kvaliteten? Well, de små kameraer der sidder i kuglen har tydeligvis meget begrænset dynamic range, og på en solskins dag tager kuglen klart bedst billeder i HDR-mode hvor man undgår de udbrændte højlys. Men i HDR-mode (som bygger på multiple exposures for at eksponere efter både højlys og skygge) er der uundgåeligt problemer når der er bevægelse i omgivelserne, som f.eks. folk der går rundt. Det ses som "ghosting" på flere af billederne fra min første tur. Convenience er dog en faktor der er svær at komme udenom, og det er både nemt at sjovt at skyde photospheres med Panono, så jeg regner med at der er meget mere på vej herfra...

Panono kan købes på nettet i dag. Dog til en lidt pebret pris, så jeg er glad for at jeg fik den til ca. 1/4 af det, i deres crowdfunding kampagne.

"Gadget tid"? Hvad har jeg dog ellers anskaffet? Well det er godt nok meget lang tid siden jeg modtog den, men det er først få måneder siden jeg endelig tog mig sammen til at lege med min Astro. Og derudover har jeg også på det seneste fået eller bestilt bl.a. gps-ur, Pulse, Pixel og Daydream samt OnagoFLY. Astro, Pulse og Panono er i øvrigt alle resultater af rimeligt vellykkede (omend ind i mellem ret forsinkede) crowdfunding forløb. Et fjerde crowdfunding projekt som jeg nyligt har modtaget resultatet af, levede måske ikke helt op til mine forventninger. Men stadig har jeg dog fået lidt sjov ud af min OnagoFLY, og ville sikkert have haft endnu mere, hvis det ikke var for det danske efterårsvejr og det faktum at jeg efterfølgende har bestilt en anden drone som jeg forventer mig meget meget mere af. For da DJI Mavic nyligt blev annonceret vidste jeg øjeblikkeligt at det var den drone jeg i årevis havde gået og ventet på som kombinerede praktisk rejsevenlig størrelse med ordentlig foto kvalitet og flyve egenskaber. Mon ikke jeg vender tilbage til den senere? :-)

Men nu står den så foreløbig også på vand og brød det næste års tid...

Comments

Write a comment... 

 

There are no comments to this post

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.