Jeg er i gang med en en masse updates omkring min musik samling i øjeblikket. Det er lige fra alfabetisk sortering af de fysiske CD'ere i reolen (check!), registrering af min samling på Discogs (95% done), til ripping af hele min musik samling i flac-format. I øjeblikket er jeg i gang med at rippe den ældre halvdel af min CD-samling, som aldrig er blevet rippet før, og i den forbindelse er jeg hele tiden på jagt efter cover-art i høj kvalitet og opløsning. Og med den fart der er på udvikling af højere og højere opløste displays på alverdens devices, kan det næsten ikke bliv høj nok opløsning i disse tider.

dBpoweramp og MuvUnder Cover er tools der kan hjælpe lidt, men oftest har jeg held til at finde noget meget bedre med diverse "manuelle" søgeteknikker. Til de "manuelle søginger" har jeg nu udarbejdet en lille "bookmarklet" (eller "favelet") som hjælpe-værktøj til at finde de højopløste original-udgaver af de nedskalerede coverart billeder der vises på sites som bl.a. AllMusic, Bandcamp, iTunes/MusicDiner(*), Last.FM, MusicBrainz og SoundCloud. Der er også delvis support for enkelte andre sites, men det er de her nævnte sites jeg primært har haft fokus på, med:

[ Bigger coverart ] Version 2.1, 24. jan. 2015

Hvis du synes det lyder som noget du kan bruge, så træk eller kopier ovenstående "Bigger coverart" link til dine bookmarks eller tool/linksbar. Fremgangsmåden er dernæst:

  1. Når du står på en side på et af nævnte sites, med et cover du godt kunne tænke dig at vide om findes i stort format, så aktivér bookmarklet...
  2. Du skulle derefter få en orange ramme omkring billeder hvor værktøjet prøver at hente en større version, og rammen skifter til rød når det større billede er indlæst. Som oftest vil billedet ikke umiddelbart blive vist større på selve siden, men nu vil der som regel ligge noget større bagved alligevel...
  3. Kør nu musen hen over et af de rød-rammede billeder. Du skulle nu se en lille "mouseover tekst" der fortæller de virkelige dimensioner på det bagved liggende billede...
  4. Hvis du ser noget du vil se i fuld størrelse, så højreklik på billedet og vælg "View Image" (eller hvad det nu hedder i den browser du bruger). Du skulle nu få billedet i fuld størrelse, lige til at gemme eller trække over på din desktop.

Prøv f.eks. på www.last.fm/music/Depeche+Mode/Violator/+images. Ikke helt dumt, vel? :-) <- Pr. medio august er last.fm opgraderet til helt nyt design. De kalder det stadig "beta" og jeg venter til sitet er stabiliseret før jeg opgraderer min bookmarklet dertil. Prøv f.eks. at teste bookmarklet på Soundcloud i stedet.

I stedet for at højreklikke på billedet og vælge "View Image", kan du i nogle situationer også bare klikke på billedet for at åbne det i fuld størrelse. Men om dét virker, afhænger lidt af hvilken side og site du er på. Så ovenstående trin 4 er den generelle fremgangsmåde.

Bookmarklet er primært testet med Firefox, men jeg vil tro at den virker med nyeste udgaver af alle populære desktop browsere. Udover førnævnte sites er der i øvrigt også noget delvis (sparsomt testet) support for CD Baby, Jamendo, Magnatune, 45cat samt Amazon sites.

Udover min egen bookmarklet her, bruger jeg i øvrigt også flittigt et Greasemonkey script kaldet Amazon Hi Res Cover Art. Det er et fremragende værktøj til at finde højopløselig coverart via søgninger i mp3 musik sektionerneAmazon US og Amazon UK. Men måske PictureFox Firefox add-on er et endnu stærkere Amazon-værktøj jeg burde prøve en dag?

Kredit: Min bookmarklet bygger i høj grad på de fine tips der kan findes på wiki.musicbrainz.org/User:Nikki/CAA.

Bookmarklet changelog:
v2.1: Virker igen med iTunes.
v2.0: Soundcloud virker igen efter der var lavet nogle ændringer på sitet, og Google Play Music Store er tilføjet listen af supporterede sites. Det virker langt fra overalt på Google Play Music siderne, men på f.eks. en album-side ser det ud til at virke fint. Tidligere versioner af dette tool var delvis supporteret i IE8 og IE9, men fra version 2.0 er dette opgivet.
v1.8: Tilføjet support for MusicDiner, der er en websearch "gateway" til iTunes Music Store's websider (og som ikke selv tilbyder velfungerende søgemuligheder i webbrowseren).
v1.7: Behave Nice Edition! En fejl i version 1.6 gjorde at den på nogle sites var alt for aggressiv i hvad den forsøgte at hente. Dette er rettet, samtidig med at man nu bliver bedt om at bekræfte at man vil hente flere billeder for hvert 20. billede. Det skulle gerne mindske risiko for at gøre sig upopulær på sites, og måske i værste fald kunne blive udelukket derfra. Det anbefales kraftig at opgradere!
v1.6: Support for lokaliserede last.fm domæner (lastfm.de, lastfm.fr,...), og droppede brugen af showModalDialog() der (bl.a?) ikke virker i Opera.
v1.5-1.53: Stædighed. Fik slanket koden lidt så den lige overholder IE8/9's 2083 tegn i URL begrænsning. Hurtigt testet, og det virker nu "en lille smule" på IE8 også. Rammen bliver aldrig rød på billederne og der er ingen dimensioner i mouseover tekst. Men efter kørsel kan man gemme stor/original version med højreklik og "Save picture as...". Enkelte andre små generelle justeringer også.
v1.3-1.4: Nogle forsøg med IE8 understøttelse for de stakkels WinXP brugere. Det virkede bare ikke i praksis alligevel.
v1.2: Orange ramme imens billeder loades.
v1.1: MusicBrainz site support tilføjet (Finder ikke noget du ikke kunne klikke dig frem til alligevel, men kan bruges som smutvej).
v1.0: Første version.

(*) På iTunes fås nogle gange lettere uskarpe 1200 pixels brede covers som vist i virkeligheden er opskalerede 600 pixels brede covers.

Comments

Write a comment... 

 

hello there thank you i love this bookmarklet!! is it possible to turn it into a chrome extension? thanks

 

Hi Alessandro and thanks for your comment. Your wish has been noted, but I will have to admit it will probably not be high priority for me to turn it into an extension for Chrome, Firefox (which I primarily use) or any other browser. I think it works okay as a "bookmarklet". It is more important to me to keep it up-to-date with the sites I'm trying to support. Currently support for the itunes site seems to be broken, so as soon as I find time to work on an update of the tool, that will be first on my list...

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.