For en måned siden var jeg et par uger i Venezuela. Som en "lille" forsmag på hvad jeg senere vil poste i galleriet er her 52 udvalgte billeder (jeg kunne ikke finde ud af at begrænse mig!) og lidt indtryk fra rejsen. En tur der startede i hovedstaden Caracas, via Ciudad Bolívar bragte os til Canaima Nationalpark, og sluttede på ferieøen Isla Margarita i det Caribiske hav.

[Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...] [Billede: ...]

Caracas

Jeg har ikke mange billeder fra selve Caracas. Dels var det begrænset hvor meget vi nåede at se af byen, dels er det ikke lige stedet at flashe sit værdifulde kameraudstyr (jeg lod mig overtale til at lade være - selvom det ikke ligger til mig at pakke kameraet væk). Så må nøjes med billeder med udsigten fra lejligheden vi boede i (1-2) og billeder fra et besøg på den idyllisk beliggende Santa Teresa rom-fabrik hvor vi så nye og gamle produktionsfaciliteter - og selvfølgelig var til rom-smagning (3-5).

Ciudad Bolívar

Vi havde en dags stop i denne by ved Río Orinoco på vejen til Canaima nationalpark. En by med en hyggelig - og fotogen - gammel bydel fra kolonitiden. Igen for få billeder herfra. Det var en meget varm dag vi var der, så tilbragte en lidt for stor del af dagen i skyggen på vores hyggelige gæstehjem. Og da vi var ude havde jeg desværre kun lommekameraet med som slet ikke havde vidvinkel nok til de smalle gader. Men en by man bestemt ikke har noget imod at gøre et stop i på vejen til Canaima (6-7).

Canaima Nationalpark

Transporten til og fra den 30,000 km² park store Canaima nationalpark, og sightseeing over Angel Falls, foregik i små 6 personers Cessna sportsfly (8-9, 27-30). Jeg har aldrig haft problemer med at flyve i store fly, men var lidt spændt på hvordan min højdeskræk ville reagere på sådan en lille fly. Det var dog ikke noget problem. Mægtig sjovt faktisk. Det fremgår øjeblikkeligt af udsigten når man ligger an til landing i området omkring Laguna de Canaima, at det er et fedt sted vi skal bo de kommende dage (9-26). Hvis der havde været vand nok i floden videre op til det isolerede Angel Falls var det også meningen vi skulle have sejlet derop og overnattet ved vandfaldet. Men vi måtte "nøjes" med at udforske området omkring den idylliske sø hvor vi boede. Men der var også talrige vandfald, strande, et indianer samfund, store sletter, lidt regn-skov og nogle af de typiske fladtoppede "tepui" bjerge i horisonten. På vejen tilbage tog vi så en flyvetur (27-30) ind over den tættere regn-skov i Canaima og verdens højeste vandfald Angel Falls (29) med næsten 1 km fald fra top til bund. Et område jeg godt kunne tænke mig at vende tilbage til i regntiden.

Isla Margarita

Sidste halvdel af vores tur tilbragte vi på ferieøen Isla Margarita (31-52) hvor vi boede på den nord-østligste del ved stranden Playa El Tirano (31-36, 43 og 52). Øen har en del at byde på hvis man ellers får bevæget sig ud. Vi var bl.a. på en rundtur med Michael Pedersen hvor Laberinto Tropical var et stop. Et fint lille sted hvor meget af øens plante og dyreliv er samlet - både i fangenskab (37) og i det fri (38 og tidligere postede kolibri). Her havde jeg i øvrigt også fornøjelsen af en slanges kærlige bekendtskab. Playa El Tirano som vi boede ved, er en lille strand. Men en lille gåtur nordpå ligger Playa Parguito, som efter sigende skulle være ved at overtage rollen som øens mest trendy strand efter den lidt nordligere Playa El Agua. Den sene hverdags eftermiddag vi var forbi Playa Parguito (40-42) var der nu ikke overbefolket, men der var da bl.a. nogle surfere med hver deres form for ynde og stil (41-42). Den lækreste strand vi besøgte var dog uden tvivl Punta Arenas, øens aller vestligste og meget isolerede strand (49-50). Dér kom vi i øvrigt som et stop på en mægtig sjov jeepsafari hele øen rundt (44-51). Sidste aktivitet på dén rundtur var forresten lidt vild off-road ræs alene for det sjove i... lidt vild off-road ræs:-) (51) Sikkerhedsmæssigt var det sikkert ikke helt forsvarligt at vi stod op i bilen igennem det åbne tag under den vilde kørsel, men hold op hvor var det sjovt. Kørslen var så voldsom at først det ene sidevindue faldt ud af vores jeep, og lidt senere så også bagvinduet...

Flere billeder - og i fuld størrelse - følger selvfølgelig senere i mit galleri på Flickr. Jeg tager nogle gange lang tid om at poste mine billeder på Flickr, men i udarbejdelsen af dette indlæg blev jeg lidt "seriøs" (som det måske ses på antallet af billeder postet her), og har faktisk lavet en stor del af det arbejde jeg gør før jeg poster til Flickr (udvælgelse, billedbehandling, tagging og geotagging). Så der er grund til at tro at Venezuela billederne er på inden alt for længe og overhaler billeder fra bl.a. London og Sverige samt 4-5 musikfestivaler fra de sidste par år. Men af bitter erfaring vil jeg undlade at love en præcis tidshorisont :-) ...

Og til sidst lige en tak til Mikael Rosenkilde fra relativt nystartede Pelikan Rejser der arrangerede vores tur. Vi var vist hamrende besværlige med alle mulige specielle ønsker til vores turs tilrettelæggelse. Men det lykkedes for Mikael at få det hele til at hænge sammen, og vi havde - som det burde fremgå - en rigtig god tur:-)

Relaterede indlæg:

Comments

Write a comment... 

 

Godt arbejde Stig.

 

Det er nu et fedt land!
Iøvrigt Stig, er nu overbevist om at din såkaldte højdeskræk er noget du finder på!!!! Jeg har set dig oppe i hængebroer, stå på kanten af afgrund og nu et lille lortefly!

 

Meget fin serie!!

 

er det på grund af et massivt forbrug af solcreme, at Henrik er så hvid på flere af billederne?

 

Det er nogle super fede billeder.
Har selv overvejet en tur til Venezuela, uden at det rigtig blev til noget - meeen kunne være det skulle op til debat derhjemme igen :)

 

Super billeder, får lyst til at tage afsted nu, men må nok lige spare lidt op først :-)

 

Hej Stig. Det er sku nogle gode billeder især dem i bølgerne. Godt fanget - Hvordan fik du dem i hus?

 

Tak, Steen. Surfer bilederne er taget med tele fra toppen af en "knold" der stak ud i havet.

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.