Update: "Konkurrencen" er afgjort.

Jeg har et Panasonic superzoom kamera i overskud, og har besluttet mig for at en besøgende her på bloggen skal have chancen for at få det. Det drejer sig om et godt 4 år gammelt Panasonic Lumix DMC-FZ20. Dette "kompaktkamera" har 5 MP sensor samt en 12x Leica zoom med image-stabilisering og en fast(!) lysstyrke på f/2.8 i hele zoomområdet. Udover fuldautomatik har kameraet desuden masser af manuelle og halvautomatiske indstillingsmuligheder for den kreative. Du kan finde en anmeldelse og mere detaljerede tekniske specifikationer på DPReview.com.

Kameraet fungerer perfekt og er et som jeg har haft særdeles stor fornøjelse af. Jeg har bl.a. taget en del koncertfotos med det, takket være den usædvanligt lysstærke tele kombineret med image stabilsering. Men efter at have udskiftet min mindre powershot til en nyere model med større zoom-område og image stabilisering samt anskaffet mig den spejlrefleks model som jeg har gået og drømt om de sidste par år, så er der ikke rigtig nogen niche tilbage imellem mine 2 andre kameraer hvor Panasonic'en stadig er det foretrukne valg.

So here's the deal... Jeg er ikke ude efter cool cash, du må komme med en anden grund til at det netop er dig der skal have kameraet! Det kan være et seriøst eller sjovt argument er nok, men du kan også prøve med en eller anden form for bestikkelse såsom f.eks. en tjeneste eller en byttehandel. Der er sådan set ikke rigtig nogle regler. Teoretisk set kan det jo også være at du kan få kameraet bare fordi du er den eneste der ligger billet ind på det...

Men bortset fra at jeg som udgangspunkt (et kreativt "bud" kan indeholde en anden aftale?) vil kræve udgifter til evt. forsendelse dækket, så er jeg som sagt ikke interesseret i kontanter.

Du skal afgive dit "bud" som kommentar til dette indlæg her i bloggen for at det tæller. Hvis du angiver email-adressen ved din kommentar er det synligt her på siden, men kamufleret i koden bagved. Så risikoen for at spam-robotter høster den skulle være minimal. Men ønsker du alligevel ikke at angive din email her på bloggen, så send samtidig med dit bud en email til undertegnede (stig at rockland dot dk). Vær bare opmærksom på at det stadig udelukkende er budet som det står beskrevet i kommentaren her på bloggen som tæller.

Hvis man "vinder" kameraet og vil undgå at kameraet skal sendes med posten, så kan kameraet hentes på min bopæl på Amager (nær Amagerbro metrostation) eller på mit arbejde i Glostrup (Ejby).

Med kameraet, som er fra januar 2005, følger software CDROM, engelske manualer, 2 originale batterier, oplader, 1 GB Sandisk Ultra II SD memorycard, USB kabel, AV kabel, bærerem, objektivdæksel og modlysblænde. Det er ikke det originale objektivdæksel der medfølger, men i stedet et som passer i 72 mm fatningen for enden af første halvdel af modlysblænden (faktisk mere praktisk hvis du som jeg foretrækker altid at have denne monteret). Desuden vil jeg lade en lille taske følge med også. Jeg havde også engang et 72mm pol-filter til kameraet som følger med hvis jeg kan finde det igen...

Jeg vil lade "konkurrencen" køre indtil mandag d. 23. marts, hvorefter jeg vil foretage mit valg.

Update 23/3 09: Jeg vil foretage mit valg kameraets nye ejer i morgen tirsdag aften d. 24/3 09. Og det er ikke noget let valg...

Update 24/3 09: Jeg har truffet det svære valg, se det i min kommentar til indlægget.

Comments

Write a comment... 

 

Hej Stig :-)
Jeg hedder Frederik og bosiddende ude i Albertslund på den københavnske vestegn. Jeg giver som grund til at få fingerne i det kamera, der bortgives med følgende: Min kæreste og jeg har længe snakket om vi vil giftes et romantisk sted, og vi vil derfor gerne forevige den dejlige dag med nogle flotte billeder, taget med et rigtig godt kamera. Da jeg også længe har ønsket mig et rigtig godt kamera, blandt andet, når jeg skal fotografere koncerter samt naturbilleder, tænkte jeg, at den her konkurrence kunne være en enestående mulighed for at få et rigtig godt kamera. Håber at høre fra dig, Stig :-)

Med venlig hilsen

Frederik Nielsen
mobilnr : 23 74 73 18


 

Hej Stig!

Jeg vil hellere arve dit nye canon :-)

..kristian

 

Hej Stig, udover jeg skal tage billeder af øl, så kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan den lille mand indeni kameraet der laver tegninger ser ud.

 

Erik.. du har vist taget for mange billeder af øl og drukket indholdet bagefter..

 

The Stig!
Hvilket glimrende og antikapitalistisk koncept! xD
Jeg er en fattig studerende bosat i Smilets By (dog svirer jeg occationally i Staden, og har connections der, der skal plejes, så du ville endelig ikke skulle bøvle rundt med forsendelsesfis og alt det, hvis, såfremt, det var, måske :p).. Jeg kyler hermed en kameraruse i web-vandet og krydser mine små fingre for fotofangst: Dit kongekamera vil jeg tilbyde byttet med... *param-PAM* - noget kunst! Tell me what to draw, eller send et foto, and thou shallst have it! Nok allerhelst et menneskeportræt, folk kan tilsyneladende lide dem, jeg har lavet.. men ellers, jeg vil gøre mit bedste ved hvilken som helst request!

Jeg må nok hellere nævne, at jeg fuldstændigt skudt – høhø – i at fotografere. Har dog aldrig ejet fancy udstyr som sådan.. først og fremmest, fordi jeg ikke liige har haft tilstrækkeligt overskud på betalingsbalancen til at investere i noget sådant. MEN nu skal være. Fa’eme. Har spinklet og sparet i et par måneder nu, for at kunne købe noget ekstra pimpet til at yde de fænomenale motiver retfærdighed. Well, man kan o’course også snildt være heldig og udtryks-insisterende på trods af manglende fotografi-apparat-fanciness.. Ens knapt-så-prof-kamera kan måske endda netop blive frygtløst og ninjaagtigt allestedsnærværende, frem for ’ej-jeg-er-bange-for-at-det-skal-gå-i-stykker’-minus-medbringen, der nok nemt kan ske ellers. Jeg ser, du har frekventeret Roskilde Festivalen (farligt sted for et kamera, især i '07, skulle jeg hilse og sige (but I did all 8 days!) :p) og har indfanget dig nogle fantastiske shots der.. Rozz er jo en stur kulturel melting-pot, og jeg har da også været der flere år. Også foto-wise! Må lige få fyret nogle koncert-skud herind, har et nogle seje nogle fra Spoken Word-teltet, bl.a xD

Névertheless, har jeg dog været så spastisk at tabe det halv-gode 10 mega-pixel kamera, jeg lige havde tæmmet, et HP, der ellers har været med mig på en Roskilde, i the States, samt på en hel interrail gennem obskure hjørner af Europa. Men ak.. Reparationen af det koster stort set det samme som et nyt, så jeg tænkte, at dér jo er et påskud for at få tilranet sig noget, der holder (folk griner af mine HP’ere :p). Og SÅ falder man over dit indlæg, og det er jo.. chancefyldt og.. spændende! JA!

Gode foto-vibes i din retning,

Amy Holst
[Kan fanges på tlf: 29 92 11 66]

Oh, for research-fairness’en skyld, kan du jo udtjekke, hvad jeg har haft gang i med de gammeldags medier i tegneriet (nåja, lidt spæd digitalisme også): http://www.tegnebordet.dk/index.php?vis=brugergalleri.php&id=36932&visning=

 

Eftersom jeg har fødselsdag om en uges tid (20. marts), så kan det jo ikke overraske nogen at kameraet egner sig bedst som en gave til mig ;-)

 

Hej Stig.
jeg forelår en simpel byttehandel.
velbevandrede net surfere vil vide at en lille rød papir clips kan føre til stort set hvad som helst.
JEG har en lille rød papir clip og bytter gerne.

 

hullo Stig -
nu har jeg gået og drømt om at vinde din fantastiske konkurrence i en uge, så det er på på høje tid, at jeg ligger mit navn i din magiske hat.

- hvad har jeg at tilbyde?
eftersom tid er det, jeg har mest af, vil jeg give dig timer i bytte for drømmekameraet. måske din stue trænger til at blive malet? jeg svinger en super pensel. måske hele lejligheden trænger til en gang forårsrengøring? jeg er den skarpeste hausfrau. måske du har et rigtigt træls job, du mangler at få ordnet? jeg kan systematisere, redigere, researche, navngive filer... alt, hvad der er sekretær-agtigt kedeligt i timevis. jeg kan blive ved med at skrive eksempler på en byttehandel her, eller du kan sætte mig til lige præcis dét job, som du gerne selv vil slippe for.

- hvofor skal jeg have kameraet?
efter jeg rejste verden rundt, tog en uddannelse, afprøvede forskellige jobs, skrev stolpe op, stolpe ned og aldrig rigtig følte, at jeg havde fundet mig til rette, blev alting sort. rigtig sort. den korte version af historien er, at jeg har været ekstremt uheldig på alle tænkelige måder i alt for lang tid. det hele blev så sort, at jeg ikke kunne se noget smukt nogen steder. og det er her, kameraet kommer ind i billedet... en dag tog jeg mit bette coolpix og gik en tur. når jeg rettede kameraet mod noget, skød og gik hjem og kiggede på resultatet, kunne jeg pludselig atter se, hvor poetisk og endeløst fascinerende, verden kan være. musik i ørerne, kameraet i lommen og så ud og opleve - det er min vej tilbage.

- hvorfor skal jeg have kameraet, når jeg allerede har et?
de billeder, jeg har taget, har stort set altid været mennesketomme. hundredevis af billeder fra Indien uden mennesker på, siger vist noget om det. jeg forsøger at fange landsskaber, lys, rum. og så blomster. (http://kompostella.blogspot.com så du kan se, hvad jeg mener.) og når motivet er fx himlen eller en sten i vandet har jeg et stort problem: farverne. de bliver simpelthen overdrevet med mit coolpix. uanset hvor mange gange jeg forsøger, kommer farverne aldrig i nærheden af det, jeg ser. og når farvegengivelse er problemet, tror jeg ikke, man finder et bedre svar en Leica, vel?

ergo: jeg håber vildt og blodigt, at jeg kan blive den lykkelige nye ejer af dit fine, fine Lumix. fordi kameraet er blevet min vej tilbage til en glitrende smuk verden. fordi jeg bruger timer hver dag på at blive en bedre fotograf (og det er vanskeligt med det, jeg har). og fordi jeg i den grad trænger til lidt held!

krampagtigt krydsede fingre, respekt for din idé og de bedste hilsner fra sofie.
(jeg mailer dig min e-adresse)

 

Det har været et rigtigt svært valg, men jeg har besluttet mig for hvem der skal have mit gamle kamera. Den udvalgte er Amy som er fattig studerende i Aarhus, går på Roskilde Festival (det ææælsker mit gamle kamera også;-)), og vil lave mig en tegning til mig af lige hvad jeg ønsker (det vil muligvis blive en udfordring).
En STOOOR tak til alle der legede med, jeg ville ønske at jeg havde nogle flere kameraer at dele ud af:-)
Amy du får en mail...

 

Cool. Godt valg.
Jeg glæder mig til konkurrencen om din Canon EOS 50D

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.