Skriftstørrelse: A A A A

Kommentarer i weblog:

Venner der blogger

De seneste overskrifter fra deres weblogs...

Kontakt

ROCKLAND
ved Stig Nygaard

- ikke kun om musik

<< | Forside | * | Indeks | >>

Bl.a. lidt i forlængelse af de to tidligere indlæg om allofmp3.com, så er her en liste over 300+ proxy-servere man kan bruge til at surfe anonymt med. En rar lille link-samling at have hvis det skulle blive til en vane for internet-udbydere at censurere indhold på nettet - Eller hvis man bare ikke ønsker at alt hvad man foretager sig på nettet bliver logget.

Skal understrege at jeg bestemt ikke opfordrer til ulovligheder, men er det ikke grotesk hvor let det er at omgå de forholdsregler der tages fra myndigheder og internet-udbydernes side? Her tænker jeg også på forholdsregler taget i kampen mod terrorisme. Rigtige "professionelle" kriminelle/teorister ved selvfølgelig hvordan man omgår logningen (Mon ikke også der er proxy-servere med kryptering hvis man virkelig vil sikre sig?), mens almindelige borgere f.eks. får alle deres aktiviteter på nettet logget? (og også skal betale internet-udbydernes udgifter til at logge og gemme de loggede data).

PS. Før du kaster dig over anonym surfing, så overvej dog lige om du stoler nok på en proxy-servers ejer til at lade hvad som helst gå igennem. Det kan godt være de danske internet-udbydere ikke får logget hvor du surfer, men ejeren af en proxy kan nemt logge al trafik der går igennem sin proxy. Og det er sikkert ikke alle der er sat op i en uskyldig og ideologisk kamp imod censur...

Kommentarer

skriv en kommentar 

27-11-2006 17:18 

Mon ikke nogen af de proxies bruges til phishing?

- Kommenteret af Kristian Møllenborgkristian  _ mollenborg.dk (http://mollenborg.eu)

27-11-2006 17:33 

Jeg er sikker på at der nok skal være nogen iblandt som er lidt skumle. Derfor også det lille PS til sidst... Skulle nødig beskyldes for at have lokket folk ud i problemer af en eller anden art...

- Kommenteret af Stig Nygaardstig  _ rockland.dk (http://www.rockland.dk/)

01-12-2006 22:20 

..og rigtig nok som Kristian antyder... En proxy-ejer kan ikke bare logge, men evt. også manipulere med indholdet. Hvis jeg skulle afgive passwords eller kreditkort-numre, så skulle det kun ske igennem proxy-servere jeg /virkelig/ stoler på. Google translate er en mulighed, en anden er Opera's mobil proxy (som først i den aller-nyeste version 3 understøtter secure forbindelser).

- Kommenteret af Stig Nygaardstig  _ rockland.dk (http://www.rockland.dk/)

17-12-2006 11:45 

Måske også værd at tjekke ud:
http://www.webstuffscan.com/2006/11/23/how-to-access-blocked-websites-top-10/

- Kommenteret af Stig Nygaardstig  _ rockland.dk (http://www.rockland.dk/)

21-07-2009 13:47 

Jeg bruger altid anonyme proxies og har altid gjort det.

- Kommenteret af Sigfredsigfreddie  _ gmail.com

17-03-2010 17:26 

Jeg surfe anonymt med http://www.vpntunnel.se for €5 a måned med ubegrænset trafik.

- Kommenteret af Kevinlinkswap  _ hotmail.com (http://www.vpntunnel.se)

skriv en kommentar 

<< | Forside | * | Indeks | >>