Trods enkelte byger i løbet af dagen, så var der pænt godt vejr fredag på Roskilde Festival. Ja, faktisk var der en del sol i løbet af dagen. Men selvom mudderet mange steder var trampet tørt og hårdt siden igår, kunne man hurtigt finde store mudderområder på festivalpladsen stadig. Jeg har været glad for mine gummistøvler i år.

[foto]
En meget omtalt mur på festivalen.

Havde ikke rigtig nogen specielle planer før henad aftenen, så vi brugte meste af dagen på at opleve lidt forskellig "tilfældig" musik og hvad der nu ellers blev tilbudt på festivalområdet. En af de lidt underlige ting du kan møde på festivalen i år er unge med solcelle t-shirts som tilbyder at lade din mobil op. Det skulle faktisk virke siger de, men det tager måske 2-3 gange så lang tid som det plejer. Hvad så, skal man efterlade sig sin mobil hos dem og håbe at man kan finde dem igen om 5 timer? Næenej, personen du "låner" følger skam med dig rundt indtil mobilen er opladt. "Hej venner, må jeg præsentere lækre Susanne. Hun er min mobiloplader og vil gøre os selskab de næste 5-6 timer". Smart koncept. Desværre trængte min mobil ikke lige til at blive opladt. Apropos mobil, så er CBBs (Sonofons) mobilnet noget lort på Roskilde Festivalen, det kan tilsyneladende slet ikke klare presset. Bare en lille SMS skal man nogle gange kæmpe i 20 min. for at få afsendt. Surt fordi det jo lige netop er sådan et sted at man virkelig har brug for mobilen til at lave aftaler og finde hinanden. Folk der bruger TDCs net har tilsyneladende ikke de samme problemer. Nå, tiden løber og jeg glemmer at skrive lidt om musikken... Hørte som sagt meget forskelligt på dagen, men de største oplevelser var nu de to navne jeg også på forhånd havde haft de største forventninger til: Blue Foundation og Under Byen:

Sidst jeg så Blue Foundation for 3(?) år siden var det ganske godt, men måske lidt stilforvirret med mange spring mellem rap/hiphop og electronica/trip-hop. I år gav de en meget mere homogen koncert hvor de egentlige rap/hiphop numre var ude af repertoiret. Og med et par mindre radiohits med sig også denne gang, fik de hurtigt publikum med sig, inkl. Erik som jeg havde måtte love kvajebajer hvis ikke det var godt, fordi jeg talte ham bort fra at gå over og høre N*E*R*D (G: 3/6, S: 5/6) i stedet.

Det må efterhånden være 4. gang jeg så Under Byen (G: 5/6, S: 5/6). Lidt kedeligt bare at se noget igen, man har set flere gange før? Bestemt ikke. Jeg har efterhånden uhyggeligt høje forventninger til en koncertoplevelse langt udover det sædvanlige hver gang jeg hører dem, og det endnu mere uhyggelige er at jeg hver gang alligevel synes at de var endnu bedre end sidst. Jeg kan ikke sætte flere ord på nu, men de er et fantastisk band, og de af mine venner der gik allerede efter 2 numre fordi de havde lyst til noget med lidt mere gang i, har jeg på en måde lidt ondt af. Også selvom jeg godt kan ærgre mig lidt over at jeg ikke fik oplevet Pixies (G: 5/6, S: 3/6) live.

Sluttede dagen af med at stå uden foran Pavilion-teltet og lytte på Vive La Fête. Der var godt nok gang i den, og jeg tror det var dagens overraskelse selvom det ikke var så meget endda vi nåede at høre af deres koncert.

Flere billeder i kommende indlæg.

Update 8. maj 2005: Better late than never... Jeg har nu oprettet et fotogalleriflickr.com hvor man kan finde et udvalg af mine Roskilde-billeder fra 2004.

Comments

Write a comment... 

 

TDC opstiller altid egen sendere, så deres kunder ikke lider under festivalen :-)

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.