Black Rebel Motorcycle Club - Take them on (2003), Curve - The way of Curve (2004), Blonde Redhead - Misery is a butterfly (2004), Wynona - Santiago (2003), Amber - Putting all the pieces together (2004), The Dandy Warhols - The Black album / Come on feel the Dandy Warhols (2004), P.J. Harvey - Uh huh her (2004), Lake Placid - Make more friends (2004).

For lige at mindes at Rockland engang var et site hvor jeg stort set kun skrev om det musik jeg hørte, er her en lille samling covers fra nogle af de albums jeg hører mest i øjeblikket.

Specielt er jeg glad for min helt nye opsamling med Curve. Curve er en duo som var "store" på den alternative scene lige i starten af 90'erne, og stadig er en af mine absolutte all-time favorites. Stilen er støjende og halvelektronisk, og ofte med gotiske rytmer. Efter nogle banebrydende EP'er og albums i starten af 90'erne holdt duoen nogle års pause, men har siden udgivet yderligere tre alt for oversete albums. Jeg tror ikke nogen af deres nyere albums har været i dansk distribution, og ved heller ikke om opsamlingen er det. Men den har mine varmeste anbefalinger. Der er tale om en dobbelt-CD, hvor CD1 er med de sædvanlige "hits" fra hele karierren, og CD2 er en samling sjældenheder. CD2 er et fund af de store, hvor jeg bl.a. er faldet for en usædvanlig støjende fed coverversion af Donna Summer klassikeren "I feel love".

Mens vi er i starten af 90'erne, må jeg også nævne Blonde Redhead's (helt nye) "Missery is a butterfly". Har først opdaget bandet nu, og ved ikke om deres tidligere udgivelser er på samme niveau. Men albummet her er et album i bedste "4AD stil" fra dengang pladeselskabet var allermest hipt. Drømmende, smukt og stilfuldt som udgivelser på 4AD altid har været kendt for. Det lyder virkelig af "4AD", men på en opdateret og helt moderne måde. Blonde Redhead er i øvrigt for få dage siden tilføjet programmet på årets Roskilde Festival. Udover stilfuld musik har 4AD forresten også altid været kendt for deres udgivelsers covers der var helt i samme klasse.

Jeg har ikke købt Roskilde Festival billet endnu. Tøver lidt. På et tidspunkt skal det jo være slut med det. Man bliver jo ikke yngre, osv... Men årets festival er i øvrigt også sørgeligt nok stedet hvor man får lov at opleve danske Wynona for sidste gang inden de går hver til sit, så der er endnu en grund til at jeg bør købe den billet. For tiden nyder jeg også deres andet og sidste melankolske album.

Dandy Warhols' album er en speciel ting (2CD) som kun kan købes på deres website. Måske ikke et absolut must, men især hvis man bedst kan lide Dandy Warhols som de lød før deres seneste lidt mere stramme og elektronifiserede album, så er det måske nok værd at give en chance.

Lake Placid's "Make more friends" er en lille (kort) underholdende dansk udgivelse, som kan høres i sin helhed på DR hele måneden, da de er udnævnt til månedens band i juni.

Ingen af de viste albums er kopisikrede i mine versioner, men nogle af dem er også købt i udlandet, så det kan være anerledes i de danske pladeforretninger (faktisk er det vist netop tilfældet med Black Rebel Motorcycle Club albummet).

De sidste ikke nævnte albums som er vist, er i øvrigt danske Amber's "Putting all the pieces together" samt PJ. Harvey's "Uh huh her".

Hvis jeg til sidst skulle kigge lidt frem, mon så i øvrigt ikke at Sonic Youth's "Sonic Nurse" er et godt gæt på en af den kommende tids personlige favoritter? Mine forventninger til albummet fejler i hvert fald ikke noget.

Comments

Write a comment... 

 

There are no comments to this post

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.