Jeg har i et lille stykke tid arbejdet på at strikke en "rigtig weblog" sammen. Den er om ikke helt færdigudviklet endnu, så god nok til at gå online nu synes jeg. Så derfor velkommen til min nye weblog :-) Jeg har konverteret den gamle hjemmesides indhold til webloggen, så på overfladen er her egentlig ikke meget nyt. Også hvad angår webdesign ligner det sig selv. Jeg har bare forsøgt at pakke mit eksisterende webdesign ind i min nye blog-implementation. Webdesignet trænger dog til lidt finpudsning hist og her for fungere optimalt med min blog, men det kommer de kommende dage forventer jeg.

Hvis begrebet weblog (eller bare "blog") ikke er familiært, så dækker det løst sagt over en "hjemmeside log" hvor ejeren (og nogle gange også andre) skriver indlæg om det eller de emner der interesserer. Disse indlæg er næsten altid dateret og sorteret med nyeste indlæg øverst. Besøgende på siden har normalt mulighed for at kommentere disse indlæg, og hvert indlæg har som regel også et "permalink" som er en permanent-adresse for indlægget man kan "bookmarke" eller linke til.

Min hjemmeside har jo længe opbygningsmæssigt lignet en sådan weblog, men en database-baseret backend som understøtter alle ovenstående weblog-karakteristika har manglet. Når jeg er helt færdig med den tekniske implementation af weblog-systemet er det i øvrigt muligt at jeg ligger mit ASP-baserede system til fri download hvis der er interesse derfor.

Link:
weblog indeks med alle mine indlæg

Comments

Write a comment 

 

Jeg må hellere selv komme med den første kommentar :-)

Det er meningen at opgivne email-adresser i forbindelse med kommentarer automatisk bliver kamufleret i HTML-koden, så spammernes robotter der støvsuger internettet for email-adresser ikke umiddelbart kan se dem. Dette har jeg *ikke* fået implementeret endnu.

Det er også meningen at hvis man skriver en web-adresse fuldt ud i kommentaren, som f.eks. http://www.jubii.dk så bliver det automatisk et link når kommentaren vises. I skrivende stund virker det heller ikke endnu.

Write a comment