Canon har annonceret et nyt fristende spejlreflekskamera i en ny produktserie placeret over den mit nuværende Canon EOS 50D ligger i. Det nye Canon EOS 7D introducerer en masse nye teknologier og features, og læner sig meget tæt op af at være et decideret professionelt kamera selvom det "kun" er et APS-C format kamera. En udsalgspris på ca. kr. 11.700 for huset alene er umiddelbart mange penge. I hvert fald for mig. Men i forhold til hvad kameraet er og det generelle prisniveau, forekommer det mig faktisk at være rimelig aggressivt prissat. Tydeligvis tiltænkt et direkte angreb på Nikon D300s' marked.

Nu synes jeg ikke at jeg er typen der altid skal opgradere når der kommer noget nyt på markedet. Synes egentlig folk der altid skal have det nyeste og bedste kamerahus er lidt fjollede. Og min bare ét år gamle 50D'er er stadig et kamera jeg meget glad for. Men jeg kan ikke komme udenom at det Canon EOS 7D jeg drømmer om for tiden. Kan man retfærdiggøre at købe allernyeste avancerede 4-hjulstrækker, når man allerede har en kun et år gammel velkørende sedan, og kun skal bruge den til at køre på vejene i Danmark? Jeg vil så gerne, så gør lige forsøget:-)...

 1. Indbygget trådløs flashcontroller. Jeg havde overvejet at anskaffe en ST-E2 flash transmitter til min 50D. Men funktionaliteten er indbygget i 7D, så jeg kan "spare" ca. kr. 1500.
 2. Fleksibel og hurtigt professionel autofocus. Et totalt nyudviklet og ambitiøst AF-system introduceres på 7D. Til action-fotografering vil det sikkert være et stort plus. Jeg skal forsøge at glemme at min et år gamle 50D kun har været til en enkelt fodbold kamp, men måske jeg vil gøre det mere flittigt med en 7D :-) AF systemet skulle i øvrigt efter sigende være så hurtigt at man ved håndholdt makro-fotografering i AI Servo mode kan bruge det som en ekstra "image stabilizer dimension" der lynhurtigt korrigerer for at man ikke kan holde afstanden til makro-objektet helt konstant ved håndholdt fotografering. Og på så kort afstand er selv den mindste afvigelse kritisk.
 3. Camera User Setting 3 (C3) på programvælgeren. Okay, det er umiddelbart en detalje i småtings afdelingen, men det er også mere et spørgsmålet om signalet i forhold til kameraets målgruppe. I forhold til 40D så blev C3 ofret på 50D'eren til fordel for en Creative Auto (CA) mode der primært henvender sig til begyndere. Det fortæller mig at Canon ikke tænker på 50Ds målgruppe som alene erfarne/avancerede fotografer som jeg ubeskedent betragter mig selv som. 7D har godt nok også CA-mode, men Canon har så skrottet "scene modes" som jeg heller aldrig har brugt, så der er plads til den savnede C3-mode på programvælgeren.
 4. Og alle de andre lækre detaljer i kameraet såsom stor 1x/100% søger, osv.
 5. Video. Jeg har aldrig brugt video-funktionaliteten i mine digitalkameraer. Har bare ikke interesseret mig. Men måske mulighederne for at lege med lille skarphedsdybde i et spejlrefleks kunne vække lidt interesse? De første videoer skudt med pre-produktion udgaver af 7D ser da lidt fascinerende ud.
 6. Jeg har også kig på Canons nye EF-S 15-85mm IS USM zoom som et muligt allround objektiv når jeg ikke gider slæbe på hele fototasken. Der er godt 1000 kroners rabat ved at købe det i et kamerakit sammen med 7D.

Men er det nok til at retfærdiggøre brug af 12.000-17.000 kr på kamera , ekstra batteri (selvfølgelig ikke samme type som til 50D) og evt. et nyt objektiv? Jeg synes jeg bliver nødt til at finde på noget mere...

 1. Det sker ind i mellem at jeg har ambitioner om at stå tidligt op i weekenden og være ude og fotograferer inden solen er stået op. Men ambitionerne rækker aldrig længere end til når vækkeuret ringer. Måske kunne 7D være den lille ekstra motivation der kan få mig til at komme ud af fjerene om morgenen? ;-)
 2. Kamerahus i "aerodynamisk design" (wauw!). Canons egen beskrivelse i øvrigt...
 3. Penge er kun noget værd når de bliver brugt (sagt af en klog ven).
 4. Det er finanskrise, og man bør vel også give sit bidrag til at sparke verdensøkonomien igang igen?
 5. Man kan stadig godt sidde i min sofa i stuen selvom der er store huller i betrækket.
 6. Der er ikke nogen af mine venner der har et kamera der kan tage 8 billeder i sekundet ("min er større end din" argumentet).
 7. Med anskaffelsen af 7D vil mit samlede udstyr kvalificere mig til et medlemskab af CPS (i hvert fald indtil jeg sælger min 50D'er).
 8. Jeg kunne lave et forum/site kaldet Planet7D?

Jeg var i øvrigt til et arrangement hos Canon i mandags hvor jeg fik lejlighed til at lege lidt med et pre-produktions eksemplar af det nye kamera, samt de nye objektiver der ligeledes introduceres her i efteråret. Og det ER altså lækkert udstyr. Ud over som sagt 7D og 15-85mm zoom'en, så så Canons nye 100mm makro L-objektiv med "hybrid IS" også ret interessant ud. Men jeg behøver selvfølgelig ikke nødvendigvis en 7D for at anskaffe objektiverne;-)

Men hvis der er nogen der kan finde flere argumenter/undskyldninger der kan retfærdiggøre at opgradere fra den kun ét år gamle 50D'er til den nye 7D, så tager jeg imod dem med kyshånd:-)

Comments

Write a comment... 

 

Stig,
mit minikompaktmicrokamera kan tage flere end 8 billeder i sekundet! Og den er ikke større end din!
//jim

 

Æv, så ødelagde du lige et af mine rigtig gode argumenter...

 

Jeg syntes bare du skal se at komme i gang..
Men pas på hvor mange billeder du tager.. du er pt kun nået til 2008 på dine flickr uploads.. (?)

 

Er nysgerrig efter at høre om du har købt 7D? Jeg står selv og overvejer et 7D køb.

 

Sarah, kan desværre ikke dele erfaringer. Har ikke selv råd til kameraet indtil videre...

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.