Skriftstørrelse: A A A A

Kommentarer i weblog:

Venner der blogger

De seneste overskrifter fra deres weblogs...

Kontakt

ROCKLAND
ved Stig Nygaard

- ikke kun om musik

<< | Forside | * | Indeks | >>

100+ faves

 07-09-2008 12:15

[Panorama billede]

Ok, dette er et selvcentreret flickr-nørdet indlæg. Men jeg er lidt stolt over at der nu er over 100 flickr-brugere som har valgt det viste billede som et af deres favorit billeder på Flickr. Opgjort efter "faves" er det da også helt suverænt det mest populære billede jeg har i mit fotogalleri.

Billedet er taget med et russisk Horizon S3 Pro kamera. Det er et panomrama-kamera af en speciel type med "swing-lens" konstruktion. Det fungerer ved at objektivet svinger fra den ene side til den anden og, om jeg så må sige, "scanner" billedet ind på filmen. En rent mekanisk konstruktion fra 60'erne, men kameratypen produceres stadig. En fed ting ved dette princip er bl.a. at man som en lidt speciel effekt kan få en krum horisont hvis man vipper kameraet let forover, som det også er udnyttet på billedet her.

Det er et rigtig sjovt kamera som jeg desværre får brugt alt for lidt. Man(/jeg) bliver let lidt for doven i den digitale tidsalder til at bruge et gammeldags analogt 35mm kamera. Men jeg må snart tage mig sammen og tage ud og fotografere lidt mere med det igen. Evt. kombineret med lidt leg med "cross-processing"...

Jeg købte mit Horizon kamera på et russisk site i 2006, men det sælges i dag også re-branded af lomography der har specialiseret sig i ældre og anerledes kameratyper. Jeg har forresten også et Lomography Fisheye og Holga mellemformat som jeg ligeledes får brugt alt for sjældent :-/

Ovenstående billede ses i øvrigt klart bedst i stort format.

Kommentarer

skriv en kommentar 

09-09-2008 14:46 

det er osse et godt billede

- Kommenteret af El Erik

11-09-2008 17:47 

Et andet godt billede taget med samme kamera, er billedet hvor 3 unge herre - opmærksomt kigger på hvordan linsen svinger når billedet tages..

http://www.flickr.com/photos/stignygaard/181745090/in/set-72057594081507133/

- Kommenteret af Kristian Møllenborgkristian  _ mollenborg.dk (http://mollenborg.dk)

skriv en kommentar 

<< | Forside | * | Indeks | >>