I forbindelse med musik branche festivalen SXSW 2007 i Austin (Texas), har den kendte Seattle radiostation KEXP lånt et tv-studie med plads til 300 mennesker, og inviteret en række bands fra festivalen ind og give koncert for radioens lyttere. Blandt gæsterne har bl.a. været Mew og Under Byen. KEXP kan høres på nettet, men koncerterne har været midt om natten dansk tid, så fik ikke aldrig hørt dem direkte. Heldigvis udsender KEXP dog også koncerterne som "podcasts". Foreløbig er Mew koncerten (og en masse af andre med ikke-danske navne) udgivet, og Under Byen følger sandsynligvis en af de kommende dage. Hvis du er lidt af et "spørgsmålstegn" når snakken falder på "podcasts", så er det faktisk bare ganske almindelige musik-filer (som regel i mp3-format) man kan downloade og afspille på sin computer eller mp3-afspiller. Og når man snakker om at abonnere på podcasts, så er det i virkeligheden bare et ganske almindeligt news feed med links til mp3-filer man abonnerer på.

Selvom jeg ikke har fået hørt mange af de podcasts KEXP har udsendt, så tror jeg generelt de er ganske interessante at abonnere på. Og hvis man har en Squeezebox så kan man også kode adressen på deres podcast news feed ind i sin Slimserver eller Squeezenetwork opsætning, så man altid har adgang til KEXP's seneste podcasts direkte fra fjernbetjeningen i sin sofa:-) Hvis man vil abonnere på KEXP's podcasts med live performaces, så er adressen:

http://www.kexp.org/podcast_instudio.xml

Hvis man heller ikke ved hvad et news feed er og hvad man stiller op med sådan ét, så vil jeg ikke rode mig ud i at forklare det her. Når jeg forsøger at forklare folk hvad et news feeds er med få ord, så ender det alligevel altid bare med at jeg gør folk endnu mere forvirrede end de var i forvejen;-) Jeg vil bare konstatere at news feeds er en af de bedste opfindelser på internettet siden World Wide Web, og at det fuldstændigt har ændret min måde at bruge nettet på. Men det direkte link til Mew-koncerten uden nørdet udenoms snak om podcasts og news feeds er:

http://content.digitalwell.washington.edu/isilon/1/8/cf/cf267dfc-3af1-48e5-a499-3843f1d63ac6.mp3 (48MB mp3, 192kbps, ca. 35 min.)

Det kan godt være det ikke er den mest interessante Mew koncert der nogensinde er optaget, men den skulle da nok i hvert fald være et enkelt lyt værd hvis man er Mew fan...

Mew og Under Byen er i øvrigt langt fra de eneste danske navne der er på SXSW's program. Også Teitur, Vincent van Go Go, Slaraffenland, Powersolo, Funky Nashville, Moi Caprice, The Kissaway Trail og Junior Senior er blandt gæsterne på branche festivalen.

PS. En smule urelateret, men nu mens jeg er i gang med danske bands der gør sig bemærket udlands... I det nummer af det engelske musikblad NME der kunne købes i de danske kiosker for ca. en uge siden er der, under overskriften "Danish music is cool as fuck", en hel side sat af til dansk musik. Bladets sædvanlige Australien korrespondent havde taget flyveren til Danmark i stedet, for at se hvad der rørte sig her. Bands, pladeselskaber, koncertsteder og events der bliver omtalt af korrespondenten er Figurines, Oh No Ono, The Blue Van, Kashmir, Nephew, Who Made Who, Broken Beats, Morningside Records, Crunchy Frog, Vega, Loppen, Pumpehuset, Rust, Steengade 30, Ungdomshuset (Man må formode at hun var forbi før stedet blev ryddet og revet ned:-/) og selvfølgelig Roskilde Festivalen. Og der spares ikke på superlativerne skal jeg hilse og sige, men det plejer den engelske musikpresse nu heller ikke at gøre skal det nok så lige tilføjes også;-)

Update 18/3 07: Koncerten med Under Byen er nu også tilgængelig. Sidder og lytter til den i skrivende stund, og det er meget fedt.

Comments

Write a comment... 

 

Tak for linket til Under Byen koncerten - den er virkelig et lyt (og mange flere) værd.

 

Jeg er 'fast' lytter til KEXP.org, og har lige set at de er i gang med at lave den tredje CD i deres serie "Live at KEXP," og Under Byens "Det Her Sang Handler Om At Få Det Bedste Ud Af Det" er blandt de 17 spor som er med. Det er ikke så ringe, endda!

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.