[Animation sammensat af 4 billeder] Den viste lille animation er sammensat af billeder taget fra mit soveværelses altan ind over Frankrigsgade Svømmehallens tag. Første gang jeg så illustrerede fænomen, som jeg kan iagttage stort set hver aften, var jeg ved at tabe både næse og mund. Det er da ikke en helt almindelig svømmehal jeg er blevet nabo til? Forklaringen er selvfølgelig simple refleksioner i glaspyramiden på svømmehallens tag. Jeg ved ikke hvor godt disse billeder gengiver illusionen, men jeg sværger altså at det i virkeligheden fuldstændigt ser ud som om der svømmer folk rundt i svømmehallens tag!

Billederne som animationen er opbygget af er i øvrigt taget med mit nyeste og sjoveste legetøj, et Panasonic Lumix DMC-FZ20 digitalkamera. Dette kamera skiller sig ud fra mængden med en Leica-zoom der dækker brændvidden 36-432mm (svarende til et 35mm kamera) med en imponerende lysstyrke på F2.8 i hele zoom-området! Læg dertil en særdeles velfungerende optisk "image-stabilisator" der korrigerer for kamera-rystelser. Lige pludselig er det muligt at tage super-tele billeder under lysforhold man aldrig troede det skulle kunne lade sig gøre. Kameraets objektiv er i øvrigt super skarpttegnende, trods at den lange 12x zoom burde være teknisk svært at fremstille. Panasonic er vist ikke normalt det første mærke man tænker på når man køber kamera, men jeg er dybt imponeret over dette kamera og syntes lige jeg ville gøre lidt reklame for det til andre der kunne være interesseret i noget lignende. Der er dog også ulemper ved kameraet som gør at jeg har taget mig den luksus at supplere det med et andet mere kompakt digitalkamera. Panasonic'en har udover ulempen af at være næsten ligeså stort som et spejlreflekskamera også ulempen at have en "electronic viewfinder" (EVF) fremfor optisk søger og at den ikke bruger standard AA-batterier, men kun Panasonics eget specielle genopladelige batteri. Men det er bestemt Panasonic'en der er det foretrukne og sjoveste kamera når man gider at slæbe det med sig og ikke er løbet tør for strøm.

Billederne i animationen er i øvrigt alle taget på fuld tele med en lukkertid på 1/4 sekund! Nej de står bestemt ikke pivskarpt, men hvis du har prøvet at tage håndholdte billeder med en 400mm tele før, så tror jeg du vil synes det er lidt fascinerende alligevel (specielt hvis jeg også fortæller der faktisk er tale om udsnit, så vi nok reelt nærmere snakker 800mm)?! Ok, jeg støttede mig til en dørkarm, men alligevel...

Comments

Write a comment... 

 

Hmm, det må jeg se nærmere på næste gang jeg kører forbi min lokale svømmehal, da jeg "kun" bor lige rundt om hjørnet. Det virker suspekt ;-)

 

Jeg har aldrig lagt mærke til om der er steder hvor fænomenet kan ses fra gadeplan, eller om det er nødvendigt at komme nogle etager op for at få den rigtige vinkel.

 

Det lykkede mig faktisk at få en forklaring på det omtalte fænomen i går aftes. Grunden til at du kan se folk svømme rundt i pyramiden, er som du selv omtaler, reflektioner af vandet. Så det selv, da jeg kom gående nede fra Frankrigsgade Kollegiet i rentning mod Søndrebro Skole...

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.