Jeg kunne tage fejl, men jeg fortolker umiddelbart dagens indslag på P2, og Keld Bach's efterfølgende kommentarer, i den retning at AntiPiratGruppen har indset at de ikke har noget at gå efter i Kelds tilfælde, og er ved at trække deres anklage tilbage. Det efterlader spørgsmål, som om Keld har krav på erstatning for den tid han har brugt og de evt. økonomiske udgifter sagen har givet ham? Jeg spekulerer også på om AntiPiratGruppens opførsel ved at sende "standard-skrivelser" ud til "alle" der bare omtaler "The Grey Album" hvori modtageren beskyldes for at have downloadet albummet, og AntiPiratGruppen tilmed påstår at have beviser derfor, kan forsvares? Som jeg forstår det, har de overhovedet ikke haft nogen beviser for noget som helst, men bare ønsket at fremprovokere en reaktion. Jeg kender ikke meget til jura og lovgivningen, men den slags burde man ikke kunne slippe afsted med?

Det er iorden at AntiPiratGruppen bekæmper ulovlig kopiering og distribuering af musik, men det skal ske på en retfærdig måde, og under de samme spilleregler for ytringsfrihed og demokrati som vi andre lever under. Jeg kan knapt forestille mig at Keld har overskud til at forfølge dén sag nu, men nogen burde bestemt...

En helt anden ting er at denne sag har åbnet mine øjne for hvilken magt et "community" af webloggere egentlig har. Gud skal Keld have størstedelen af æren, men alt den støtte til Keld og omtale af sagen andre bloggere har givet, tror jeg bestemt også har været med til at give opmærksomhed i pressen og skræmme AntiPiratGruppen i denne sag. Eller er jeg bare for "rørstrømsk" nu?

Update 22:50: Keld er ikke stoppet endnu

Update: De relaterede indlæg på Rockland i kronologisk orden:

Links:
Keld Bach og AntiPiratGruppen på P2, Keld Bachs weblog, The Grey Album (Relateret indlæg fra 4/3 2004), Keld Bach sagen for begyndere (Relateret indlæg fra 6/3 2004), 19 klik fra hvid til sort (Relateret indlæg fra 7/3 2004)

Comments

Write a comment 

 

There are no comments to this post